Interpretariat

Poesis

Ai nevoie de servicii de interpretariat?

Centrul de traduceri Poesis a luat naștere din dorința declarată de a ajuta mediul de afaceri din România să dezvolte parteneriate durabile și profitabile cu investitori sau parteneri de afaceri străini. Atât managerii de proiect și revizorii uniți sub umbrela Poesis cât și interpreții/traducătorii care ne reprezintă au experiență individuală de cel puțin 10 ani în asigurarea calității traducerilor ori în ședințele de interpretariat.

Serviciile de interpretariat sunt o componentă esențială ce asigură funcționarea întregul mecanism al afacerilor și relațiilor internaționale, fie ele între actori statali sau privați. Acest tip de serviciu este solicitat cel mai adesea pentru seminarii, conferințe, workshop-uri, întâlniri de afaceri, negocieri, prezentări etc. Pentru toate aceste ocazii este nevoie de un interpret, sau mai mulți.

Interpretariatul este de două feluri : simultan și consecutiv.

Interpretariatul simultan

Interpretarea este făcută simultan cu emiterea mesajului. Traducerea simultană cu ajutorului interepretului se face în cazul unor conferinte, congrese și evenimente mai mari, sau evenimente la care traducerea mesajului sursă se face dintr-o limbă în mai multe. În majoritatea cazurilor este nevoie de tehnică de lucru și echipamente speciale (precum cabine pentru interpreți, sisteme de audio profesionale, căști pentru audiență dar și pentru interpreți, inginer(i) de sunet etc.).

Experiența profesioniștilor implicați în sesiunile de interpretariat simultan trebuie să fie în mod necesar de vastă. Traducătorii interpreți implicați sunt, de cele mai multe ori, nativi în limba principală și semi-nativi în limba secundară.

Interpretariatul consecutiv

Interpretariatul consecutiv este pentru evenimente mai mici precum întâlniri de faceri, negocieri, audieri în fața unor autorități naționale, declarații în fața unui notar, declarații de presă etc., și permite interpretului să facă traducerea per fragment și nu cuvânt cu cuvânt (ca la cel simultan). Astfel traducerea este mai simplă, mai elegantă și mai ușor de înțeles.

Poesis este partenerul mediului de afaceri în ceea ce privește serviciile de interpretariat.

WhatsApp